Druktechnieken

Zeefdruk en Zeefdruk 360

Zeefdruk is een druktechniek waarbij een zeer fijn gaas met veel kleine openingen wordt gebruikt om inkt op het product over te brengen. Een stencil zal bepaalde delen blokkeren tot de vorm van het logo. De inkt wordt op het gaas aangebracht en vervolgens door het gaas op het product geduwd. Er wordt slechts één kleur tegelijk gedrukt. Meerdere zeven worden daarom gebruikt om een afbeelding of logo in meerdere kleuren te produceren. Na het drukken wordt het product in een droogtunnel geplaatst om de inkt op het artikel uit te harden.
 
Bij zeefdruk 360 wordt dezelfde techniek toegepast op een cilindrisch voorwerp waarbij het product lichtjes wordt gedraaid wat resulteert in een ronde zeefdruk.

           

 

Zeefdruk Transfers

Bij transfer wordt het logo eerst op speciaal papier op siliconenbasis gedrukt in plaats van rechtstreeks op het product. De kleuren worden één voor één gedrukt, op een witte ondergrond. Na elke druk gaat het papier door een droogtunnel. Nadat alle kleuren zijn gedrukt, wordt een laag lijm aangebracht in dezelfde vorm als het logo en wordt klevende poeder toegevoegd. Met behulp van een hittepers wordt de transfer op het voorwerp aangebracht. Door de warmte wordt de lijm vloeibaar en de druk zorgt voor een goede hechting op het voorwerp. Het papier wordt vervolgens verwijderd en het logo blijft op het product achter.

           

 

Digitale Transfers

Digitale transfer is een van de meest populaire methoden voor full colour logo's en ontwerpen die resulteren in fotografische kwaliteit. We drukken eerst digitaal (CMYK) kleuren af op een grote papierrol. Vervolgens drukken we een witte laag op de plekken die door de kleuren worden bedekt. Vervolgens wordt er lijm toegevoegd die voor de hechting op het product zorgt. De laatste stap van het proces is het aanbrengen van de transferafbeelding of -logo op het voorwerp door middel van druk, tijd en hitte.

           

 

Keramische Transfers

Deze techniek bestaat uit het aanbrengen en vervolgens inbranden van een bedrukking op een keramisch product. Het logo wordt gedrukt door zeefdruk op decoratiepapier, waarbij keramische inkt worden gebruikt. Het decoratiepapier wordt om het keramische voorwerp gewikkeld nadat het in water is gedrenkt. Het keramische product met de sticker wordt vervolgens vele uren in de oven geplaatst, bij temperaturen van bijna duizend graden Celsius. Het decoratiepapier verbrandt in de oven en de afdruk blijft op het keramische voorwerp achter. Dit proces maakt een permanente en nauwkeurige decoratie van voorwerpen mogelijk.
 

           

Doming

De domingprocedure bestaat uit het drukken van het logo op een zelfklevend etiket dat is overkoepeld met een acrylharslaag. Het is een duurzame oplossing die niet gemakkelijk bekrast of gedeukt kan worden. Zodra de etiketten met de acrylhars zijn gecombineerd, worden zij in een oven uitgehard. Na het uithardingsproces zijn de dominglabels klaar om op de producten te worden aangebracht.
 

           

Blinddruk

Een blinddruk is een druktechniek waarbij geen inkt wordt gebruikt. Door op of in de drukplaat een reliëf aan te brengen en deze daarna te drukken, ontstaat op papier eveneens een reliëf. Door de schaduwwerking is de afbeelding te zien. 
Afhankelijk van de soort bewerking die op de drukplaat of beelddrager wordt toegepast kan de blinddruk zowel een hoog- als een diepdruk zijn. En ook met verschillende materialen uitgevoerd, zoals hout, metaal, plexiglas, karton, rubber, steen, etc. blinddruk boekjeblinddruk agendablinddruk.
 

Borduring

Een digitaal logo wordt met speciale software omgezet in een borduurkaart. Een borduurkaart berekent het aantal steken en het aantal benodigde kleuren garen om een logo te kunnen borduren. Nadat de borduurkaart is aangemaakt, wordt er een proefborduring op een stukje stof gemaakt. Nadat een proefborduring per post of per e-mail is goedgekeurd, wordt de borduurmachine ingesteld en de garenkleuren geladen.
 

Digitale Bedrukking

Inktjet druktechniek is geschikt voor platte en 3D geschikte producten. Het kan bijna op alle materialen bedrukt worden. Uw logo wordt in een extreem hoge kwaliteit digitaal bedrukt op het item. Het logo wordt altijd gedrukt in full colour en details komen goed tot zijn recht. Alles is mogelijk, van een standaard tekst tot een zeer gedetailleerde foto. De druk wordt met grote nauwkeurigheid gemaakt. Daardoor is deze techniek erg geschikt voor meerdere kleuren opdruk. Ook PMS kleuren zijn mogelijk. Bij inktjet print kunnen de hoeken van het druk oppervlak bedrukt worden. Hierdoor krijg je een aanzienlijk groter druk oppervlak dan bij tampondruk. Afhankelijk van het materiaal kan het zijn dat er eerst een witte ondergrond gedrukt moet worden of dat het materiaal voorbehandeld moet worden.
 

Digitaal Label

Het logo wordt met een plotter/printer op een sticker gedrukt. Tegelijkertijd wordt het logo direct op het juiste formaat uitgesneden. De details en de kleuren van het logo zullen zeer goed zichtbaar zijn omdat het logo altijd in een fullcolor wordt geprint. 
 

Sublimatie

Sublimatie druktechniek wordt wereldwijd veel gebruikt door drukkerijen die actief zijn in de textielindustrie (bijvoorbeeld T-shirts bedrukken) en het bedrukken van relatiegeschenken. Sublimatie betekend dat een stof direct vanuit een vaste vorm transformeert in een gas. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel bij het bedrukken van muismatten. Er wordt eerst een vel uitgeprint met speciale sublimatie gel. Als dit gedroogd is plaatst de drukker het papier op een witte muismat. Vervolgens perst een verhitte hydrologische pers de inkt en muismat samen op een temperatuur van ongeveer 200 graden Celsius. Dit is is het moment waarop de de inkt in gas veranderd. Dit wordt ook wel vervluchtiging genoemd. Bij het afkoelen krijgt het gas weer een vaste vorm. Dit proces heet De-sublimeren. Bij relatiegeschenken gaat de inkt een verbinding aan met de polyester of acryl laag van het product. Dit zorgt er voor dat de afbeelding die op het relatiegeschenk is overgezet verweven is met het oppervlak. Het resultaat is een afbeelding die kras-bestendig is en in de vaatwasser kan. Handig bij bijvoorbeeld bedrukte mokken.
 

Lasergravering

De laserstraal wordt aangestuurd door een computer. Dit zorgt ervoor dat het ontwerp zeer fijn weergegeven kan worden. Lasergraveren is niet mogelijk in meerdere kleuren. De kleur wordt bepaald door de kleur van het metaal c.q. de laag die onder de afwerklaag ligt. De vorm wordt als het ware ingebrand in het materiaal, dus de onderliggende laag wordt zichtbaar. De onderliggende metaal laag bepaalt ook de kleur van het zichtbare deel. In veel gevallen is de kleur die zichtbaar wordt, grijs of koper kleurig.
 

Tampondruk

Tampondrukken, is een drukmethode waarbij bijna elke ondergrond en vorm bedrukt kan worden. Op een cliché (een metalen plaatje) wordt fotografisch het ontwerp aangebracht. Door de tampon, een rubberen beelddrager, wordt het ontwerp van het cliché overgebracht en bedrukt op het artikel. Door het gebruik van verschillende tamponvormen is het mogelijk diverse vormen te bedrukken. Op de meeste artikelen is het mogelijk om één of meerdere kleuren te drukken. De meeste kunststof artikelen worden door middel van tampondruk bedrukt. Er bestaan tampondruk machines voor 1, 2, 3, 4 en 5 kleuren.
Kijk bijvoorbeeld eens naar het logo op uw telefoon, in de meeste gevallen is dit met tampon-druk aangebracht.
 

Neem contact met ons op

Error 404